Nu iert niciodata!

descărcareEu nu iert niciodata. Consider ca una dintre marile greseli e sa ranesti un om care iti face bine sau ti-a facut bine; depinde. Deocamdata ma rezum la modul de diplomatie si respect, caci de incredere si prietenie nici nu m-ai poate fi vorba. Niciodata! – e o tendinta generala… Omul bun de fiecare data e luat de prost… vorba din popor, greseala ce se savarseste si astazi inconstient. O tendinta generala si o înspăimântătoare curiozitate, îndreptată ca spre nişte exemplare ale unei alte specii, prin nimic înrudite (însăşi ideea de înrudire apărând ca o insultă), străină şi dezagreabilă.

În ceea ce mă priveşte, fixat deocamdată doar pe cariera, mă uit, întorcând capul ritmic ca într-un exerciţiu de gimnastică, spre unii şi spre alţii: cretini măcinați de o prostie mistica, jegoși și neiertați cu viziera spaimei trasă etanş peste faţă, pregătiţi de retragere încă înainte de începerea luptei; tinerii, înaintând feroce, mândri de propria lor cruzime, tupeisti cu felul lor gresit de a spune lucruri. Îi privesc egal de tulburat de lipsa de putere a unora, de excesul de putere al celorlalţi, de potenţialul pericol pe care fiecare pare să-l simtă în ceilalţi, dar, mai ales, de incredibila falie deschisă între ei. Îi privesc degustat.

Fals tratat de manipulare! Fals tratat de prietenie!

Evident, nu sunt în stare să răspund la întrebările pe care le primesc, cu speranţa că mirarea mea nu are dreptate şi spaima mea nu are motiv.

De fapt, tot ce mi-am dorit pe cât trecea timpul şi se înmulţea numărul orelor, pe care încercam să le descifrez privindu-le peste umăr, era să reuşesc să pătrund în mecanismele gândirii lor, diferite de ale mele. Am încercat să-mi imaginez felul în care se schimbă, se recompun şi funcţionează argumentele; felul în care ochiul lor vede şi urechea lor aude. Caci cum vorbesc si cum aud- este total gresit. Asta din punctul lor de vedere…

Niciun dubiu aici.

Kevin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s