Mic ghid de răutate!

N-aș fi invocat egoismul, dar am simțit că mă pot baza pe lipsa lui de nuanțe. N-aș fi abordat nepăsarea, dar mi-a fost de atâtea ori umăr de nădejde…  N-aș fi băgat ignorarea la înaintare, dar am observat că se descurcă mult mai bine în rezolvarea situațiilor de criză.  A evita contextul nepotrivit a devenit un sport de performanță, pentru oamenii normali. A frecventa numai anumite puncte de interes dintr-o listă socială vastă a căpătat aproape acuratețea gps-ului, puțini se mai abat de la traseu, poate doar din greșeală.your-favourite-emoji-in-real-life-by-liza-nelson-tumblr-fist-punch

Egoismul, aroganța, nepăsarea, ignoranța sunt părți ale vieții care te pot urca pe culmi foarte înalte. Am avut perioade în care am fost exact așa: un om extrem de rău care nu accepta nimic și pe nimeni… M-am schimbat apoi în speranța că-mi va fi mai bine, așadar am reînceput să-mi pun încrederea în oameni. Mi-am dat seama, de curând, c-am greșit. Îi priveam pe unii oameni altfel, pentru că mi se păreau răi… erau cât se poate de naturali prin prisma atitudinii pe care au ales să o adopte, iar acum îi privesc cu admirație, respect și prietenie. Am ales să-mi demontez mitul care spune că oamenii îți vor fi aproape dacă ești bun. Dinpotrivă- oamenii vor dori să-ți fie aproape pentru că nu te au, își vor îndrepta atenția către tine pentru simplul fapt că observă marea atenție pe care tu o îndrepți exclusiv asupra ta. Toată lumea vrea să fie prieten cu mine, dar chiar nu doresc să fac loc nimănui pentru că nu mă interesează atâta timp cât mi-e bine cu oamenii de astăzi. Oameni de încredere, care vorbesc frumos, care se poartă frumos, care au eleganța și rafinamentul potrivit. Oameni frumoși, care fac ceva în viață, care știu ce vor, curajoși și oameni care își trăiesc viața cu desăvârșită seninătate unde, vorba Oanei Pellea, aerul se așează altfel.

Mi-am confirmat încă odată că domeniul în care mă învârt mi se potrivește mănușă. Mă înțeleg foarte bine, extrem de bine, cu oamenii vedetă pe care ”muritorii de rând” îi consideră posesori de arfe și figuri, de aroganță, de falsitate și minciună… Cu oamenii aceștia nu m-am certat niciodată. Pe oamenii aceștia i-am criritcat ba că nu au arătat bine la TV în ziua aia, ba că au greșit, etc, etc… și ei, la rândul lor, mi-au spus că am greșit, că nu e bine, să nu mai fac așa. Dar nu ne-am certat și nu ne-am aruncat în cap pentru că suntem deștepți. Ne vizităm, ne facem cadouri, ne plimbăm, ne distrăm, comentăm și reușim în viață și carieră. De ce? Pentru că suntem deștepți. Pentru că suntem buni!

Poate acest post vi se pare arogant, lăudăros și-aveți tot dreptul să comentați, însă am o veste proastă pentru voi: nu mă interesează deoarece părerea voastră nu schimbă cu nimic ceea ce eu am astăzi: numai bine!!! Nu o să-mi schimb niciodată viziunea despre acest mic ghid de răutate.

Mesajul vine ca o reacție la o altă reacție- mai mult sau mai puțin deplasată!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s