Trenul meu de martie fara destinatie…

Un tren fara destinatie. Si multumesc!

Fara sa vreau, dupa o perioada grea din viata mea, mi-a aparut in cale posibilitatea unei calatorii cu trenul. Mi-am luat biletul pe 2 martie, iar plecarea era pe 7 martie, la Bucuresti. Si chiar asa a fost. Nu stiam unde va ajunge, dar aveam mare nevoie de calatoria asta.

Am plecat din gara seara si-am mers continuu toata noaptea timp in care am ras si-am povestit cu toti oamenii din tren lucruri simple, din viata fiecaruia. Pierdeam notiunea timpului, dar mi-am dat seama ca trenul mergea mai mult noaptea deoarece ziua era oprit pentru alimentare, curatenie, control…

Apoi, pe data de 6 mai, trenul a inceput sa mearga si ziua, nu numai noaptea. Pe parcursul drumului lung, trenul a traversat peisaje uimitoare pe care le-am admirat, dar uneori s-a lovit si de crengile lungi care atarnau in calea lui, uneori lasand urme adanci pe vopseaua stralucitoare.

Aflasem din tren ca garnitura a avut grav de suferit in urma cu ceva timp din cauza unei coliziuni cu o alta garnitura, nu tocmai perfecta. Si-ntelesesem ca repararea si repunerea lui pe sine il ducea la o destinatie noua.
Pentru ca nu stiam unde ajunge, mi s-a zis intr-o noapte, cand trenul mergea lin pe o portiune buna a sinelor, ca va avea directia unui loc sigur si perfect. Abia asteptam s-ajung acolo.
Pe drum, unii banditi, au vrut ca trenul sa deraieze si-au tot incercat sa faca asta. N-au reusit. Am fost puternici!
In trenul asta am ras mult, am dat petreceri, am si plans…  Ca-n viata! Am invatat multe lucruri. Insa….

Pe 10 iulie, trenul s-a oprit brusc intr-o gara. Prima data aflasem ca va intra, timp de o saptamana, in reparatii. Pe parcurs am mai dat cateva telefoane sa intreb daca e in regula. Nu voiam sa abandonez calatoria, asa ca m-am cazat la un hotel din oras – s-astept sa plec iar la drum.
Reparatiile s-au incheiat, dar trenul a ramas fara destinatie.

Incercand sa caut raspunsuri… pe la jumatatea lunii iulie s-a luat decizia ca trenul sa circule in continuare, insa fara calatori. Vestea a picat trasnet. „Trenul circulă fără călători”
Oamenii din gara, cei care m-au vazut mai abatut,  mi-au spus sa schimb peronul si sa astept alt tren care ma va duce in acel loc, sigur si perfect, pe care mi l-a promis, tot intr-o noapte, vocea puternica din gara unui oras mare.

Acum, sunt tot in gara si n-am schimbat inca peronul. Astept ca trenul sa se intoarca la fel de primitor si sa ma imbarc din nou in poveste. Stiu despre el ca e inca pe drum, tot fara calatori.

N-am sa mai gasesc niciodata un tren asa de frumos si bun. O perioada frumoasa! O amintire.

Multumesc pentru bilet si pentru calatorie! Mi-e dor de-o asa aventura fantastica si, mai ales, de tren. De mobilierul lui cald, de muzica buna, de vocea calda ce anunta ce statie urmeaza, de servirea perfecta, de jocurile de seara, de vinul bun, de sampania rece, de tot.

Acum ce statie urmeaza… ???train_tumblr_728_by_auto_detruite-d7eknmk

P.S. Trenul are ca semnificatie o perioada, o amintire, mai multe amintiri sau, cum doriti sa interpretati: un om, un parinte, un iubit sau o iubita, s.a.m.d.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s