Regina Rania a Iordaniei

aaaaa654aaaaaaa
Intr-o lume in care frumusetea in familiile regale este data de printese precum Catherine, Ducesa de Cambridge, Charlene de Monaco sau Letitia a Spaniei, exista o regina care le eclipseaza pe toate. Este vorba de regina Rania a Iordaniei, declarata la ascensiunea sa pe tron cea mai frumoasa regina din lume.

Rania Al Abdullah este sotia regelui Abdullah II al Iordaniei. Cei doi s-au cunoscut la o petrecere in 1993 si doua luni mai tarziu si-au anuntat logodna. Au impreuna 4 copii, primul nascut in 1994, Printul mostenitor Hussien si ultimul nascut in 1995, tot un baiat Hashem. Cei doi au si doua fete: printesele Iman si Salma

De la functionara publica, la regina si ambasadoare a educatiei 

aaaaa654aaaaaaRania s-a nascut Kuweit, in 1970, din parinti palestinieni si a urmat Univesitatea Americana din Cairo. Inainte sa il cunoasca pe printul de atunci, Rania a lucrat pentru CitiBank si Apple. De cand a devenit regina s-a implicat in numeroase activitati sociale.

In 2003 a lansat o fundatie care se ocupa de copiii orfani si din 2005, in Iordania, s-a acordat deja premiul pentru excelenta in educatie „Regina Rania”. Insa, probabil, cel mai important proiect al ei este ONG-ul Jordan River Foundation, care ii ajuta pe iordanieni de mai bine de 10 ani. Este de asemenea ambasador UNICEF si-a calatorit peste tot in lume pentru a promova organizatia.

Regina din intamplare, scriitoare din pasiune

UntitledaaaSurprinzator este ca Rania a devenit regina din intamplare. Atunci cand s-a casatorit cu printul Abdulah, acesta nu era mostenitorul tronului, ci fratele lui, Hassan.  In 1999, familia regala a suferit o tragedie. Regele Hussein, tatal celor doi printi, a fost diagnosticat cu cancer si a murit. Cu doua saptamani inainte de moarte, Majestatea Sa a socat intreaga lume cand l-a declarat succesor pe Abdulah si nu pe Hassan.

Inspirata de aceasta intamplare, Rania, a scris prima sa carte The Sandwich Swap. I-a dedicat-o regelui si aceasta a devenit best-seller international. Au urmat apoi alte doua carti, The King’s Gift si Eternal Beauty.

Cea mai tanara si cea mai frumoasa regina din lume

aaaaa654aaaCand a urcat la tron, in 1999, era cea mai tanara regina din lume la doar 29 ani si a fost declarata si cea mai frumoasa. In 2005 a fost declarata de catre o revista a treia cea mai frumoasa femeie din lume. In prezent este favorita publicatiilor, in special a celor britanice, datorita stilului sau vestimentar impecabil.

Desi este de religie musulmana, iese din tiparele specifice devenind un exemplu de rafinament pentru fetele si femeile din intreaga lume. Cei mai mari designeri din lume o adora, iar Giorgio Armani a declarat despre ea: „Are un corp de model si se prezinta intocmai ca o regina, ce ti-ai putea dori mai mult?”.

La 42 ani, Regina Rania este o prezenta foarte activa pe retelele de socializare. Ii poti deveni fan pe FacebookYouTubeTwitter si Instagramaaaaa654aaaaa
Untitledaaaaaaaaaaa654


Sursa: Perfecte.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s