De unde vii? Din Coceni?

238e31e9d79a2b0b252fe1148148e18aNu voi înțelege niciodată nevoia nestăvilită a oamenilor de a toca mărunt viața altor oameni, de a le pune la îndoială experiența, maturitatea sau viziunea asupra vieții.
Nu voi accepta niciodată lipsa de educație, de bun simț și de integritate morală. Există DEX pentru integritate morală. Mai precis și foarte precis în definiție înseamnă că faci ceva greșit, imoral de care ar trebui să-ți pese și să repari într-un fel sau altul. Revenind… Voi face tot posibilul să țin la distanță acești oameni.
Eu vreau să cred că a avea anumite principii în viață nu înseamnă că ești idealist sau visător. Unul dintre cele mai importante principii ale mele este prietenia – a o avea și de a o face să fie permanentă. Consider că pentru a avea o viață armonioasă trebuie să îți stabilești niște repere, să ai niște țeluri și să crezi din tot sufletul în ceea ce vrei. Nu mi-au plăcut niciodată oamenii care așteapta să li se aducă, așa, totul pe tavă sau să trăiască pe munca altora…Și dacă tot o fac măcar să respecte această noutate adusă de viață și s-o accepte cu totul: Începi o viață nouă? Ce tare. Bravo! Felicitări. Dacă e nouă înseamnă că nu e la fel ca cea de dinainte. Are obiceiuri noi, un program nou, un stil nou, întâmplări noi și, mai ales, oameni noi, diferiți decât cei de la „Coceni”, cum spunea o veche prietenă. Dar, într-adevăr, e greu să înțelegi aceste normalități ale oamenilor educați, cu principii și integritate morală.
Îmi pot crea oricând „lumea mea”, un loc cu oameni frumoși și buni, alături de care mă simt eu însumi, cărora nu trebuie să le dau explicații și cu care mă pot înțelege din priviri. Gândesc dincolo de realitate și mă enerveză când cineva nu respectă toate aceste aspecte ale unei vieți frumoase, aromonioase, unde predomină bucuria, prietenia, dragostea și totalitatea ei.
Să îngrădești cuiva dreptul la experimare, să întrerupi discuțiile intempestiv și să pretinzi că totul e în regulă, că viața ta e așa cu trebuie, c-a dat norocul peste tine…. este una dintre cele mai needucate reacții.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s