Exista ceva ce te marcheaza si te schimba – acel ceva sunt prietenii

Prieteniile unui om sunt esențiale pentru devenirea lui. Cand sunt fericite, ele sunt pentru toată viața. Se spune că adevărații prieteni ți-i faci până în treizeci de ani, că persoanele pe care le cunoști după acea vârstă sunt cel mult relații și cunoștințe. Din păcate, doar proba timpului poate testa calitațile unei prietenii. Oamenii de pretutindeni ar trebui să își dorească să aibă șansa de a întâlni pe drumul devenirii lor oamenii cei mai potriviți. Se mai spune că prietenia, în sensul adevărat al cuvântului, este unul dintre cele mai frumoase cadouri oferite de viață.

11800210_854955661249170_20675922463440202_nDragostea și prietenia generează cele mai profunde legături interumane. Nu cred că cele două sentimente se exclud, fiecare cu sensul lui propriu, pentru că îți iubești prietenii. Iar dragostea adevărată se desăvârșește prin prietenie, pentru că se presupunde că persoana pe care o îndrăgești ți-a atins o coardă sensibilă a sufletului și rezonează cu tine la nivelurile profunde ale ființei tale. Drumul nostru prin viață trece în fond prin oamenii pe care îi întâlnim.
Urci și cobori împreună cu ei, pentru că odată ce relațiile se sudează, nu mai există decizii individuale, ci succese și eșecuri de grup. Există ceva ce te marchează și te schimbă – acel ceva sunt prietenii. Și nu doar în tinerețe, ci permanent, in fiecare etapă a devenirii noastre.

Ca orice valoare sacră și absolută, prietenia este rezervată doar celor care știu să aspire spre absolut, să nu se lase prinși în mrejele unei lumi pline de falsuri și tenații. Nu există carți sau oameni care să te învețe să fii prieten. Spre prietenie te conduce propria ta putere de a iubi, de a sacrifica și de a căuta în tot și în toate, în spatele aparențelor de tot felul, esența.
Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s