Gandurile unei dimineti viscolite…

De câteva zile adorm foarte devreme, deși dorm și după-amiază multe ore, și mă trezesc tot devreme. În dimineața asta m-am trezit și-am văzut cât a nins. Mi-am adus aminte, în primă fază, de-o profesoară care ne spunea la prima oră „Oi’Doamne, cât o mai nins…”.

De câteva zile nu am ieșit din casă pentru că n-am avut un motiv. Însă zăpada mi-a dat unul astăzi. Am ieșit să mă plimb. Drumuri albe, insuficient deszăpezite, trotuare ușor atinse și oameni. Mulți dintre ei grăbiți, sărind în mașini, în autobuzele pline plecând spre nicăieri… alții, mai smeriți, spre biserici. Iar eu îmi făceam drum printre troiene și viscol, singur. Am ieșit să mă plimb, am spus.

Parcul era nedeszăpezit. Am ales să fac eu primii pași. Ca-n viață. Ne facem singuri drumul. Dacă avem noroc ne mai ajută cineva. Dar… tot singuri. Viața ne încearcă. Ne lovește din părți ca un viscol. Din toate părțile. Dar tu știi că trebuie să ajungi la destinație. Cei mai mulți reușesc.

În dimineața asta nu am avut o destinație. M-am întors. Nu că n-as fi putut să am una, dar m-am întors ca să văd cât am mers. N-a meritat să abandonez. Mai aveam puțin. Drumul e mai anevoios la întoarcere. E greu să privești înapoi. Tare greu…

Au mai trecut oameni în drumul meu… poate lor le-a fost mai ușor urmărindu-mi pașii. Chiar și-așa… tot am auzit un domn mai în vârstă plângându-se la telefon de zăpadă. Îmi plac oamenii care se plâng de zăpadă… Sunt amuzanți.

Aș fi vrut să mă mai bucur cu cineva de iarna asta. De ninsoarea asta care ne ține pe toți închiși în casă și nu ne aduce împreună ca zilele superbe de primăvară. Sau nu ninsoarea.  Sper în orice. Copiii spun că zăpada e magică. Oare chiar e?

Kevin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s