Iti fac bagajele acum sau mai tarziu?

Ne ridicăm de jos, ne scuturăm de trecut și mergem cu fruntea sus mai departe spre viitor. Dansăm pe străzi pavate de urmele celor ce au pășit înaintea noastră, ne strângem în brațe de parcă ar fi ultima dată, și totuși, ne spunem minciuni în speranța că într-o zi o să devină fapte adevărate. Nu ne rezămăm pe gânduri prăfuite, doar ne rezumăm la fapte de care unii vorbesc doar în șoaptă. Un altfel de deja-vu. O piesă de teatru ce la final primeste un val imens de aplauze, iar mai apoi, în urma ei, rămâne o altă scenă goală.

Fără zâmbete schițate din suflet totul e degeaba. Fără atingeri din pasiune, fără săruturi furate pe grabă și fără noi, doi, încleștați în acei pași, totul e degeaba. Că soarele știe că luna se ascunde când el răsare, dar tot el mai știe că vine un timp când amândoi o să strălucească pe același cer. 

Uneori subestimăm puterea unei atingeri, a unui zâmbet, a unei vorbe, a unui gest de atenție, a unei fapte bune! Toate astea au puterea să schimbe lumea când vin din suflet. Toate astea te fac om! Știi și tu definiția. O știu și eu, dar întrebarea mea rămâne: tu cum stai cu fericirea?

//

– Bă… ce îți lipsește? mă întreabă cineva.

– Ce îmi lipsește? Îmi lipsesc OAMENI. Atât! Nimic mai mult.am raspuns!

– Păi îi ai, nu?

– E lungă discuția asta. Recunosc! Uneori devin laş. Mă sperie gândul că, în timp, aș putea să accept c-o anumită poveste a fost o parte din mine. Mă sperie până şi micul fior de dor ce zace în mine când nu e pe unde umblu, dar şi faptul că e o realitate. Poate că noi așa suntem construiți. Sau poate doar ne este teama sa nu mai trecem prin ceea ce am mai trecut.

– Care e cel mai frumos sentiment?

– Unul dintre cele mai frumoase sentimente e că știu că ESTE. Ce fac, când fac sau cum fac? Sunt întrebări la care răspunsul e unul simplu: „Nu-mi pasă. Mă bucur că ESTE” . Nu există omul perfect. Cauți mii și sute de zile și te învârti ani si zeci de ani într-un cerc. Curios, dar dai de un om care îți dă lumea ta peste cap în câteva zile. Dai de un om care îți redefinește termenul de „încredere” și ce înseamnă „prietenie”, ce înseamnă „OAMENI”, ce înseamnă „amintiri”, ce înseamnă „aici”, ce înseamnă „pentru totdeauna”, ce înseamnă „distractie”, ce înseamnă „pandalie”, ce înseamna până la urmă VIAȚA!

– Dacă oamenii vor să plece… îi lași?

– Cum spune o prietenă: „Kevin, îi intrebi din prima: va fac bagajele acum sau mai târziu???” Da! Categoric da! Pentru că atunci când iubești un om, îți dorești să fie fericit! Iar fericit poți să fii oriunde, oricând și oricum, dar niciodată langă oricine!

//

15171002_1150418655036201_2652938318276437518_n

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s